Hokksund Pistolklubb

Skytesport er idrett og rekreasjon på mange nivå

NORDISK MESTERSKAP PCC 2023

Det første norgesmesterskapet i Pistol Caliber Carbine (PCC) er akkurat gjennomført på Kongsvinger og da synes jeg det er betimelig å minne klubben på at om 261 dager så brenner vi løs med det andre nordiske mesterskapet i PCC på Myrespiten. Hokksund Pistolklubb har gjennom gjennom årene fått et rykte på seg for å avholde gode matcher innenfor både pistol- og rifledivisjonene og dette har vi tenkt å fortsette med. 

Nordisk mesterskap i PCC blir et av de største arrangementene i klubbens historie og her har nettopp du mulighet til å bidra. Vi har passert 500 medlemmer i klubben, men det er gjerne de samme ansiktene man ser når noe skal arrangeres eller gjennomføres. Derfor ønsker jeg å sende en utfordring til alle klubbmedlemmer om å bidra før, under og etter mesterskapet. Vi trenger all den hjelp vi kan få!

I korte trekk så vil matchen arrangeres fra 14-17 juni 2023. Vi vil benytte 18 baner (stager) og full match betyr at hver skytter vil skyte ca. 330 skudd fordelt over to dager. Til sammen med Pre- og Main Match vil vi totalt ha 360 skyttere fra Norge, Sverige, Finland og Danmark. Matchen avsluttes med premieutdeling og bankett lørdag 17 juni.

«Hva er det som skal gjøres og hvordan kan jeg bidra», er det kanskje noen som tenker… Status på matchen per nå er at veldig mye av det administrative er på plass. Det er booket overnatting for tilreisende Range Officers, Brownells er hovedsponsor på matchen, JB Shooting stiller og andre firmaer er fortsatt i tenkeboksen. Hvis du ønsker å bidra som sponsor så ta gjerne kontakt med undertegnede. Vi er ikke bare på jakt etter premier, men byggematerialer som plank og plater, maling, skruer ol. tas imot med glede. Vi reklamerer villig vekk for din bedrift på hjemmesider, Instagram, Facebook og selvfølgelig på banen.

Av konkret ting så har jeg behov for å få laget skilt til safety areas og stager. Disse bør lages i metall slik at de kan gjenbrukes på senere matcher. Det er også behov for å snekre 10 nye riflestativ for bruk på stagene. Hvis noen har gode forbindelser innenfor cateringbransjen så ta gjerne kontakt. Vi skal ha crew mat til ROer, Patchere og annet crew den 16 og 17 juni, samt lunch for skyttere 16 og 17 juni. Vi skal også ha bankett på kvelden den 17 juni og tips til leverandør her tas imot med glede.

Det området det trengs mest hjelp til er bygging av selve matchen. Vi skal bygge 18 stager og dette tar tid hvis vi er få personer. Jeg har et håp om at flest mulig kan stille til bygging slik at vi kan bygge flere stager parallelt og således spare tid. Jo færre vi er til å bygge, jo lengre blir banene sperret for annen skyting… Jeg tror mange innbiller seg at det er fryktelig tungt og vanskelig arbeid å bygge en stage. Det stemmer ikke. Hvis du kan holde i en drill så kan du bygge en stage, for å sette det litt på spissen. Ja, man kan bli litt svett, men det er det ingen som har vondt av. Og vi har det faktisk ganske morsomt når vi bygger. Latteren sitter løst og det er rom for konstruktive forslag. 

Som innledningsvis nevnt så er det i skrivende stund 261 dager til det bokstavelig talt braker løs. Hvis du i løpet av denne tiden vil stille opp for klubben og ta i et tak så skal du vite at det blir satt ufattelig stor pris på.

Erik Torp

Match Director

Nordic Championship PCC2023

dynrifle@hokksundpistolklubb.no

Comments are closed.