Hokksund Pistolklubb

Skytesport er idrett og rekreasjon på mange nivå

PRS – Precision Rifle Series

Hei

Omsider er det kommet til at vi kan starte opp en PRS-gruppe i HPK!
Jeg har sammen med Robin Raael og Kim Bråten som jeg har kommet i kontakt med, takket være hjelp fra Jon Richard Røine! 


Snakken om gruppa kom til når en på hver sin kant hadde et savn om en gruppe eller klubb i området rundt Hokksund uten å ha funnet noen etablert gruppe. Og derifra er vi omsider kommet så langt at vi kan begynne å planlegge oppstarten med HPK og finne veien mot et godt opplegg for alle HPK sine medlemmer som skulle ønske å prøve seg på PRS. 


Vi har planer om å starte opp en gruppe som er lavterskel å bli med på. Det blir treninger på torsdager i ODDEtallsuker, her er det bare å møte opp med den rifla du har og ønsker å bruke. I begynnelsen vil det ikke være så mange plasser i gruppen. Det er for å få en mjuk start, samt få en gjennomgang av treningsopplegget før det åpnes for fult. Vi vil komme med mer informasjon rundt oppstart av gruppa

Vi ønsker at opplegget fungerer godt slik at de som ønsker å være med får en god opplevelse fra første gang de deltar. Vi har som mål å kunne starte opp gruppen skikkelig når snøen har smeltet noe mer på anlegget og gleder oss stort til å kunne sette i gang! Skulle du møte på oss på torsdager i oddetallsuker, må du mer enn gjerne komme bortom oss på månen og prate med oss.  Kanskje du får bli med å prøve litt også selv om vi er helt i oppstarts gropa! 

 
Som gruppe har vi ambisjoner om å kunne avholde en åpen PRS match allerede i 2024, om det blir 22LR eller opp til kal .30 kommer vi tilbake til nærmere når ting er mer oppe og går!
Så lurer kanskje noen på hva PRS er og hva PRS står for, PRS står for Precision Rifle Series og kan sees på som en slags jaktskytings formel 1 hvor en kombinerer hurtighet og presisjon.
Stagene vil kunne være alt fra å skyte fra de forskjellige trinnene i en stige, til dekk, tanktraps (spanske ryttere), i det hele tatt er det litt fantasien som setter grenser.
Målene er som regel gonger i forskjellige størrelser, som er satt på forskjellige avstander ute i terrenget. Stagene har enten fokus på presisjon eller hurtigskyting, som vil utfordre skytteren på å levere presise treff eller å bli utfordret til å treffe flest mulig mål på kortest mulig tid. 

  • Holdene er lange, typisk fra 200 meter og ut til det som er praktisk for arrangøren. 
  • Som regel til 6-800 meter (som i NBSF og DFS). Av og til, lengere enn 800 meter.
  • Målene er som regel av stål, for å få øyeblikkelig tilbakemelding på bom/treff (som i DSSN) 
  • Scoring baserer seg på treff/bom (som i DFS) 
  • Stevnene har tidspress og fordrer bruk av utfordrende skytestillinger (som i DSSN og DFS) 
  • Bevegelse/stillingsskifte må påregnes (som i DFS og DSSN) 
  • Høy morofaktor – det skal være moro å skyte PRS!

En viktig del av prs og all skytesport er sikkerheten, for og delta i prs må man ha personlig beskyttelsesutstyr som hørselvern, det er også anbefalt med vernebriller.  I tillegg til dette er det krav om kammerflagg, kammerflagg skal alltid være i våpenet frem til du skal skyte, kammerflagg skal være i våpen selv når det er pakket ned i koffert/ bag. Når man møter på trening retter man seg etter de føringer og beskjeder som blir gitt av de til enhver tid ansvarlig. Gjeldene skytebane og standplass regler og føringer gjelder uansett.Jakt og Friluft har en artikkel og video som beskriver skyttergrenen godt og gir en fin introduksjon til hva det er. 

https://www.jaktogfriluft.no/prs-jaktskytingens-formel-1

Oppmann PRS

Lasse Henriksen

PRS@hokksundpistolklubb.no

Comments are closed.